KUSADAK ONLINE! FORUM
Dobro došli!

Preporuka gostima: - Registrujte se da biste mogli pristupiti svim delovima foruma.

Prijatno nam druženje.

Kusadak - Mladenovac - Beograd

Ići dole

Da li ste za pripajanje Kusatka opštini Mladenovac?

Da
 
Ne
 
Svejedno
 
 
 
Pogledaj rezultate

Kusadak - Mladenovac - Beograd

Počalji od Pirat iz Šumadije taj Sub 19 Sep - 11:33:24

Evo jedne vesti koju sam pročitao odjutros i koja me je podsetila na jednu nelogičnost koju sam primetio već prvih dana kad sam krenuo u srednju školu u BG.
____________________________________________________________

B92 Info Vesti Društvo

Aranđelovac hoće u Beograd

19. septembar 2009. | 01:36 | Izvor: Tanjug

Aranđelovac -- U Aranđelovcu je pokrenuta inicijativa za sprovođenje referenduma o priključenju tog šumadijskog grada beogradskom regionu.

Sinoć je u Aranđelovcu počela akcija prikupljanje 4 000 potpisa, potrebnih za održavanje sednice Skupštine opštine na kojoj bi se donela odluka o referendumu. Inicijativni odbor grupe građana imenovao je Organizacioni odbor za sprovođenje te ideje, koja bi, prema učesnika u diskusiji, bila pravo rešenje za Aranđelovac.

Grad pod Bukuljom oduvek je bio upućen na Beograd, bilo da je reč o školovanju, lečenju, poslu, privredi, trgovini, saobraćaju ili nekoj drugoj povezanosti sa glavnim gradom, rečeno je na skupu u Centru za kulturu i obrazovanje.

Prema nekim od govornika, do sada je Aranđelovac dva puta pokušavao da postane beogradska opština, ali je to bilo osujećeno iz političkih razloga.

Sada, kada je aktuelna regionalizacija Srbije, članovi Inicijativnog odbora smatraju da je pravi trenutak da se opština pripoji Beogradu.

Kao razlozi su navedeni i da su neke mesne zajednice udaljene od glavnog grada 30-ak kilometara, ali i da od Kragujevca, kao glavnog grada Šumadijskog regiona kome Aranđeovac pripada, ovaj nikada nije imao naročite koristi.

Nije bila pošteđena ni aktuelna vlast, koja je "slaba, neorganizovana, bez ideja i samopouzdanja", čulo se na skupu.

Prikupljanje potpisa, koje će trajati do 1. novembra.

U međuvremenu će biti organizovane tribine na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti govoririti o prednostima da Aranđelovac postane 18 beogradska opština i izuzetno izletište i banja nadomak glavnog grada.
________________________________________________________________________

Zvuči li vam poznato???
avatar
Pirat iz Šumadije

Muški
Godina : 29

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu